Juridisch

 

Achter het pseudoniem De Zwarte Kip gaat een ervaren advocaat schuil, gespecialiseerd in verkeersdelicten. Voor individuele juridische assistentie bij strafrechtelijke vervolging of (liever) het voorkomen daarvan, kan men een verzoek tot rechtsbijstand indienen bij de advocaat door een MAIL te sturen.

Let op: de advocaat werkt tegen commerciële tarieven. Gefinancierde rechtsbijstand (“toevoeging”) behoort niet tot de mogelijkheden. Dus stuurt u geen mail als u geen advocaat kunt of wilt betalen.

Daarna wordt zo spoedig mogelijk een eerste telefonisch consult gehouden. Bij het verlenen van rechtsbijstand handelt de advocaat conform de regels van de Nederlandse Orde van Advocaten. Binnen de kaders van de gemaakte afspraken zal de advocaat dan wèl aansprakelijkheid voor eventuele fouten aanvaarden (welke aansprakelijkheid uitdrukkelijk is uitgesloten voor alle informatie op deze website). Uw situatie zal altijd met alle discretie worden behandeld. Het eerste telefonisch consult is gratis. Voor het vervolg worden duidelijke prijsafspraken gemaakt.

De kosten van behandeling zijn vaak hoger dan de opgelegde boete. Daarom is het meestal slechts zinvol De Zwarte Kip uw zaak te laten behandelen indien uw rijbewijs direct of op termijn gevaar loopt. Dat is grof gezegd het geval bij alcoholdelicten, bumperkleven (boven 80 km/u), onverzekerd rijden, doorrijden na een ongeval en bij snelheidsovertredingen van meer dan 30 km/u (40 km/u op de snelweg, tenzij wegwerkzaamheden: dan toch 30 km/u). Ook kan het zinvol zijn De Zwarte Kip de mogelijkheden te laten onderzoeken om te voorkomen dat eventuele toekomstige overtredingen op uw naam worden geregistreerd.

Naast de gebruikelijke tariefafspraken biedt De Zwarte Kip de mogelijkheid van een abonnement op permanente juridische bijstand. Op die manier bent u voor een vast maandelijks tarief verzekerd van juridische hulp tegen ALLE mogelijke verkeersboetes. De voorwaarden kunt u HIER vinden.